memerlukan kertas kerja perniagaan? tapi takde Idea..?!

Khas untuk anda! Rancangan Perniagaan dan 33 Jenis kertas kerja perniagaan lengkap, 100% siap dan boleh diedit!

kompilasi RP, kertas kerja & bonus- bonus hebat!!!

pakejniaga.com
kertas kerjaSatu demi satu kisah kejayaan usahawan-usahawan baru dipaparkan, sama ada di akhbar mahupun TV. Kisah-kisah ini amat mengujakan, kerana saya amat meminati bidang perniagaan. Sememangnya, sudah lama saya menyimpan hasrat untuk menceburkan diri di dalam bidang perniagaan ini. Tetapi, niat tersebut selalu dipendamkan...

Kini, setelah mengorak langkah pertama dalam dunia perniagaan, saya tidak lagi menoleh ke belakang. Keputusan menceburkan diri sebagai usahawan sepenuh masa 3 tahun yang lalu merupakan langkah paling bijak dan sangat berbaloi!- sangat bosan, makan gaji.- sangat bosan, makan gaji.
- dihantui hutang yang semakin bertambah setiap hari.
- berminat memulakan perniagaan sendiri tetapi tidak tahu caranya.
- tercari- cari perniagaan yang sesuai.
- tidak tahu menyediakan kertas kerja Rancangan Perniagaan secara professional.
- tidak tahu apa itu kertas kerja perniagaan.
- Masalah ini adalah normal bagi mereka yang belum tahu atau malah mereka yang pernah memulakan perniagaan sendiri tetapi dihantui kegagalan demi kegagalan.

Masalah ini adalah normal bagi mereka yang belum tahu atau malah mereka yang pernah memulakan perniagaan sendiri tetapi dihantui kegagalan demi kegagalan.
Selepas mengenal pasti dan memilih satu peluang perniagaan yang sesuai, usahawan perlu membuat perancangan yang teratur supaya perniagaan yang dirancang dapat dilaksanakan dengan berkesan dan sumber-sumber perniagaan dapat digunakan dengan lebih cekap.

Selepas memilih satu peluang perniagaan, langkah seterusnya ialah menyediakan sebuah rancangan atau pelan perniagaan yang lengkap.

Apakah yang dimaksudkan dengan rancangan perniagaan? Rancangan perniagaan adalah sebuah dokumen bertulis yang menerangkan perkara yang berkaitan dengan perniagaan yang hendak dilaksanakan. Dokumen tersebut mengandungi maklumat yang berkaitan dengan produk atau perkhidmatan yang hendak ditawarkan serta perancangan terperinci mengenai aspek pemasaran, pengurusan, operasi dan rancangan kewangan perniagaan.

*Rancangan perniagaan sering juga dikenali sebagai kertas projek atau kertas kerja.

Kepentingan Rancangan Perniagaan


1. Memberi peluang kepada usahawan untuk melihat dan menilai perniagaan secara objektif, kritikal dan praktikal.

2. Mengkaji dan menilai sama ada perniagaan yang akan dijalankan berdaya maju atau sebaliknya.

3. Meyakini pihak tertentu bagi mendapatkan sumber pembiayaan kewangan.

4. Menjadi garis panduan untuk mengurus perniagaan seharian.

Pembaca Sasaran Rancangan Perniagaan

Memahami sasaran pembaca rancangan perniagaan adalah penting. Ini bertujuan untuk memastikan rancangan perniagaan yang disediakan dapat meyakinkan pembaca yang disasarkan. Pembaca sasaran merujuk kepada pihak yang akan menggunakan rancangan perniagaan berkenaan untuk tujuan-tujuan khusus. Antara pihak yang disasarkan adalah seperti berikut:

1. Usahawan

Pembaca atau pengguna utama rancangan perniagaan ialah usahawan. Sebagai pengusaha atau pemilik perniagaan usahawan perlu mengetahui selok-belok projek yang bakal dilaksanakan dengan terperinci. Oleh itu, penyediaan rancangan perniagaan dapat membantu usahawan merancang dan membuat keputusan dengan lebih berkesan. Di samping itu usahawan juga dapat menilai daya maju projek dari aspek pemasaran, pentadbiran, operasi dan kewangan.

2. Bank

Bank dan institusi kewangan lain merupakan pihak yang boleh membantu usahawan memperoleh pembiayaan bagi melaksanakan projek perniagaan yang dirancang. Sebagai pembiaya, bank dan institusi kewangan memerlukan maklumat berhubung kedudukan kewangan perniagaan dari aspek kecairan wang tunai dan keuntungan perniagaan. Kecairan tunai dan keuntungan dapat memastikan kelangsungan perniagaan dan kemampuan perniagaan untuk membayar balik pinjaman yang dipohon. Oleh itu, pihak bank dan institusi kewangan perlu meneliti dan menilai rancangan perniagaan untuk memastikan perniagaan yang dirancang berdaya maju dan berkemampuan untuk membayar balik pinjaman.

Jika anda menjalankan perniagaan sendiri tetapi tidak mempunyai perancangan bertulis yang rapi, Rancangan Perniagaan (RP) sangat sesuai untuk anda. Dengan memiliki “Rancangan Perniagaan” anda sendiri akan didedahkan secara langsung dengan proses-proses penghasilan Kertas Kerja yang berkualiti dan dapat menjamin kelulusan pinjaman kewangan perniagaan anda!

"Dalam dunia perniagaan anda tentukan pendapatan anda sendiri, tanpa had! yang penting tahu caranya"Miliki Rancangan Perniagaan (RP) anda sendiri pada hari ini serta dapatkan bonus – bonus istimewa edisi TERHAD, semuanya dalam PakejNiaga.Com yang dimuatkan dalam satu CD.
1. Cybercafe
2. Pengurusan penanaman kelapa sawit (100 ekar)
3. Salon kecantikan
4. Penternakan ikan air tawar
5. Penternakan kambing
6. Penternakan lembu ‘fidlot’
7. Kedai computer
8. Kedai bakeri
9. Perusahaan cendawan
10. Pemprosesan makanan (keropok) – pembelian mesin pemprosesan makanan
11. Perusahaan textile – pembelian mesin jahit berkomputer
12. Kedai koperasi- perniagaan peruncitan, pemborong & perkhidmatan
13. Francais
14. Coffeehouse
15. Kedai Dobi (1) : MARA
16. Kedai Dobi (2) : Loan RM 25,000
17. Penanaman buah naga
18. Tanaman sayuran
19. Frozen food
20. Perniagaan coklat
21. Katering
22. Burung Puyuh
23. Restoran
24. Kedai handphone – handphone, aksesori handphone, reload
25. Perusahan telur
26. Perniagaan pencetakan
27. Penternakan ikan keli
28. Cybercafe 2 – kelas komputer, alat komputer
29. Cake shop
30. Butik kecantikan
31. Kedai jahitan
32. Penternakan cacing
33. Butik pakaian – pakaian & aksesori wanita1. Penjagaan & pencucian kereta (car wash)
2. Khidmat pembersihan bangunan
3. Landskap
4. Kedai bakeri
5. Desktop publishing (melibatkan penggunaan komputer & mesin pencetak)
6. Forwarding agen (agen penghantar)
7. Kedai jualan ikan hiasan dalam akuarium
8. Perkhidmatan tadika
9. Industri jahitan


Perisian perakaunan dalam bentuk Excel direka khas bagi usahawan dan para peniaga untuk merekod akaun, dokumen perniagaan, resit dan sebagainya.

PERISIAN PERAKAUNAN DALAM BENTUK EXCEL KAMI ..Mudah di gunakan, tidak perlu install keranan program boleh digunakan terus.

Anda hanya perlu masukkan data ke column yang disediakan kemudian data akaun akan secara automatic terpapar ke imbangan duga dan untung rugi anda. Didatangkan dalam bentuk bulanan dan tahunan.

Juga disediakan penyata penyesuaian bank bagi kemudahan anda merekod keluar masuk cek anda.

Dengan adanya Perisian Perakaunan ini anda tidak perlu lagi menyertai kursus akaun yang tinggi yurannya.Dijual di Amazon dengan harga USD20.00 = RM60.00. Untuk anda PERCUMA!

Panduan bagaimana membina laman web dengan sangat mudah tanpa mengeluarkan sesen pun.

Anda perlukan website yang tidak complicated dan anda perlu mengupah web designer dengan harga yang mahal? Tidak perlu jika anda memiliki panduan "Build a Website for Free!" Anda boleh belajar membina laman web dengan cara yang sangat efektif tanpa sebarang kos.

- Merancang design laman web yang berkesan dengan perisian yang boleh didapati secara percuma.
- Temukan rahsia penulisan yang menarik minat pelanggan.
- Laman web yang boleh diekplorasi melalui telefon bimbit.
- Letakkan video dalam web anda.
- Menambahkan blog dan mula membina rangkaian anda.
- Upload kandungan web anda dengan cepat dan mudah.
- Meletakkan laman web anda dalam carian Google, Yahoo! dan search engine yang lain.Dijual di Amazon dengan harga USD$125.83 = RM379.818. Untuk anda PERCUMA!

ISBN-13: 9781599300306
ISBN-10: 1599300303
Publication Date: 10/25/2007
Pages: 312

Jika anda ingin benar- benar berjaya sebagai usahawan maka buku "The Millionaire Mindset" oleh Gerry Robert ini wajib dibaca, bagaimana orang biasa seperti anda boleh menjana pendapatan luarbiasa. Seperti kata beliau, jika mentaliti kita sebagai orang miskin maka selama- lamanyalah kita tetap miskin. Buku ini menanamkan semangat yang berkobar- kobar untuk mencapai impian dan kejayaan dalam hidup. Anda akan melihat sendiri dan mengecapi kejayaan hebat yang tidak pernah anda fikirkan selama ini. Sayang sekali jika anda tidak membaca buku ini! dapatkan secara percuma dalam CD Pakej Niaga.


208 pages
Language: English

Siapa yang tak kenal Donald Trump? Dalam buku ini beliau 101 tips kejayaan berdasarkan pengalaman beliau sendiri. Ketika kegawatan ekonomi di US tak lama dulu beliau mengalami keadaan yang sangat teruk dalam perniagaannya. Apa taknya hutang USD9 billions? Jika anda tahu tentang kemelesetan ekonomi ini, lebih daripada 20 orang CEO ternama telah bunuh diri kerana tak sanggup menghadapi muflis. Kita yang berhutang RM2 - 3 ribu dah terkial- kial dan mati akal. Bacalah buku ini agar dapat melihat peluang yang hebat disebalik masalah- masalah anda.

Pakej Niaga Lengkap yang mengandungi Rancangan Perniagaan (RP), 33 contoh kertas kerja, 9 Panduan Perniagaan, Perisian Perakaunan, Build a Website for Free, The Millionaire Mindset dan Trump 101: The Way to Success dimuatkan dalam satu CD akan dihantar ke alamat anda melalui Pos Express Malaysia.Demi kejayaan bersama,
P.s. Harga akan dinaikkan kepada harga asal iaitu RM70 pada bila- bila masa! RM50 termasuk kos penghantaran PERCUMA adalah harga promosi untuk tempoh terhad!